وقت سفارت شینگن

                               

                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

   آیا قصد سفر به کشورهای شنگن را دارید؟ بهتر است ابتدا این کشورها را بشناسید. حوزه شنگن شامل ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و چهار کشور غیر عضو ایسلند، لیختن‌اشتاین، نروژ و سوئیس می‌شود. بلغارستان، کرواسی، قبرس و رومانی عضوی از شنگن نیستند اما ویزای شنگن در این کشورها معتبر است. بنابراین منطقه شنگن ۲۶ کشور را شامل می‌شود. این کشورها عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.

   قوانین ویزای حوزه شنگن (اروپا) به قوانینی گفته می‌شود که توسط اتحادیه اروپا تعیین و در حوزه شنگن و دیگر اعضای اتحادیه اروپا به اجرا در می‌آید. این قوانین می‌گوید اگر فردی غیر اروپایی بخواهد به کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند سوئیس، کرواسی، بلغارستان، قبرس یا رومانی وارد شود باید ویزای شنگن دریافت کند. بر اساس همین قوانین وضع شده توسط اتحادیه ی اروپا، متقاضیان اخذ ویزای شنگن باید از کشورهای مقصد (عضو شنگن) برای دریافت وقت اخذ ویزا از سفارت کشور مربوطه اقدام کنند و اگر بین کشورهای عضو شنگن قصد اقامت در یکی از این کشورها را بیشتر دارند، باید ویزای شنگن را از آن کشور دریافت کنند. همچنین اگر قصد سفر به یکی از کشورهای عضو شنگن را دارید حتما نباید از سفارت همان کشور ویزا شنگن دریافت کنید بلکه میتوانید از طریق سفارت بقیه ی کشورهای عضو شنگن اقدام نمائید. کشوری که از طریق آن وارد عضو منطقه ی شنگن می شوید در اخذ ویزا اولویت دارد.

تعیین وقت شنگن

تنها راه تعیین وقت سفارت برای اخذ ویزای شینگن برای ایرانیان اقدام به صورت آنلاین است یعنی تنها از طریق سایت VFS Global  امکان‌پذیر خواهد بود که ایرانیان بتوانند ویزای شنگن دریافت کنند. برای ثبت نام آنلاین هم باید کشوری که از طریق آن قصد سفر به حوزه ی شنگن دارید را انتخاب کنید. برای مثال قصد ورود به حوزه ی شنگن از طریق فرانسه را دارید:

  • ورود به سایت VFS Global برای سفارت فرانسه
  • زیر مجموعه ی SCHEDULE AN APPOINTMENT  یا اخذ وقت سفارت را باز کنید.
  • در این قسمت آدرس ایمیلی (frances@vfshelpline.com) برای شما نمایش داده می شود که با ارسال یک ایمیل آزمایشی به این آدرس، پاسخی خودکار دریافت خواهید کرد که باید اطلاعات خواسته شده را در آن تکمیل کنید.
  • ارسال ایمیل حاوی فرم درخواست شده کاملا تکمیل شده (تاریخ سفر، وقت سفارت مد نظر و ...)
  • در این مرحله درخواست تعیین وقت موردنظر برای سفارت شنگن به پایان رسیده است و پس از این شما باید تنها در انتظار پاسخ سفارت کشور مورد نظر (فرانسه) باشید.

چه مدت زمانی باید منتظر دریافت پاسخ باشیم؟

بر اساس آن چه در سایت رسمی شنگن اعلام شده است هیچ زمانی خاصی برای دریافت پاسخ تعیین وقت سفارت وجود ندارد. بسته به سفارتی که از طریق آن ااقدام می کنید و یا دوره ی زمانی ای که در آن درخواست خود را فرستاده اید، این مدت زمان انتظار می تواند متغیر باشد. بنابراین بهتر است تقریبا 6 هفته قبل از سفر خود درخواست تعیین وقت داده باشید، چون ممکن است روند بررسی درخواست شما بیش از یک ماه زمان ببرد. نکته مهم این است که از قبل مدارک را آماده و ترجمه کنید تا وقت بیشتری را از دست ندهید. برای ایرانیان که تنها تعیین وقت به صورت آنلاین امکان پذیر است، تکمیل فرم تعیین وقت که شامل اطلاعات هویتی مانند نام، تاریخ تولد و شماره پاسپورت، ملیت، جنسیت، شماره تماس در دسترس ، تاریخ سفر، نوع ویزا و مقصد اصلی در حوزه ی شنگن، میباشد.

پس از دریافت وقت تعیین شده از طریق ایمیل این وقت اعلام شده قابل تغییر یا لغو شدن نیست. و عدم حضور در روز مقرر به معنای انجام دوباره ی کل این فرایند خواهد بود.

مدارکی که در سفارت باید همراه داشته باشیم چیست؟

  • فرم تقاضای ویزا
  • شناسنامه و کارت ملی اصل به همراه کپی آن ها
  • دو قطعه عکس
  • گواهی اشتغال به کار یا تحصیل
  • گواهی تمکن مالی و گردش حساب
  • گذرنامه معتبر
  • ارائه ی بیمه درمانی
  • مدارک بلیت و هتل رزرو شده

هزینه ی تعیین وقت ویزای شنگن چقدر است؟

این هزینه در کشورهای مختلف شنگن متفاوت است

  • وقت سفارت هلند 3500000 ریال
  • وقت سفارت فرانسه 5000000 ریال
  • وقت سفارت اسپانیا 3500000 ریال
  • وقت سفارت ایتالیا 5000000 ریال
  • وقت سفارت پرتغال 3500000 ریال
  • وقت سفارت جمهوری چک 3500000 ریال
  • وقت سفارت آلمان 5000000  ریال
  • وقت سفارت اتریش 2000000 ریال
  • وقت سفارت نروژ 3500000 ریال
  • وقت سفارت فنلاند 2000000 ریال

البته دریافت این هزینه ها به معنای تضمین دریافت ویزای شنگن نخواهد بود، این هزینه فقط برای تعیین وقت سفارت دریافت می شود.

در روز مصاحبه در سفارت به چه سوالاتی باید پاسخ دهیم؟

اغلب این سوالات مربوط به اطلاعات هویتی و همچنین قصد سفر شما به حوزه ی شنگن است. همچنین در روز مصاحبه باید بتوانید افسر سفارت را قانع کنید که پس از پایان سفر به کشور خودتان باز می گردید. همچنین به یاد داشته باشید که در روز مصاحبه و انگشت نگاری باید 85 یورو همراه خود داشته باشید.

انواع ویزای شنگن کدام اند؟

سه نوع ویزای شنگن وجود دارد.

  • نوع اول فقط برای زمانی است که فرد قصد دارد در فرودگاه یکی از کشورهای حوزه ی شنگن هواپیمای خود را تعویض کند.
  • نوع دوم ویزای شنگن به افراد این امکان را می دهد که برای حداکثر 5 روز در خاک کشورهای حوزه شنگن تردد کنند.
  • نوع سوم  ویزای شنگن برای مدت بیشتری به افراد اجازه ی اقامت در حوزه ی شنگن را می دهد.

ویزای شنگن می تواند برای اهداف گردشگری، تحصیلی و کاری صادر شود.